۵ دی ۱۴۰۰، ۱۳:۲۸

یادداشت؛

مسئولیت سازمان نوسازی مدارس مادام العمر اما دریافتی پایین ترین

مسئولیت سازمان نوسازی مدارس مادام العمر اما دریافتی پایین ترین

یزد- یکی از پایین‌ترین دریافتی‌های ارگان‌های دولتی مربوط به سازمان نوسازی مدارس است و این در حالی است که نیروهای این سازمان مسئولیت حقوقی و کیفری مادام العمر در حوزه مدارس دارند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – علی گلزار*: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در سال ۱۳۵۴ یعنی ۲۰ سال قبل از سازمان نظام مهندسی ساختمان و همزمان با مهندسان مشاور در سازمان برنامه و بودجه کشور تأسیس شد، نهادی کاملاً تخصصی، فنی و اجرایی به منظور احداث، توسعه، ترمیم و نوسازی ساختمان مدارس و نیز تعیین معیارها و استانداردهای مطلوب فضاهای آموزشی و پرورشی، در وزارت آموزش و پرورش.

بزرگترین دارایی این سازمان، نیروی انسانی متخصص و متعهد است. روحیه جهادی و خستگی ناپذیر کارکنان و مهندسان این سازمان برای اعتلای میهن، منشأ دستاوردهای درخشان در نوسازی، بازسازی، مقاوم سازی، افزایش ایمنی، استانداردسازی و ارتقای چشمگیر کمّی و کیفی مدارس شده است؛ آنگونه که مدارس، مستحکم‌ترین بناهای شهرها و روستاهای کشور محسوب می‌شوند و همواره در ارزیابی‌های سالانه دستگاه‌های نظارتی عنوان دستگاه برتر در کیفیت اجرای پروژه‌ها را از آن خود کرده است.

سازمانی خاص و بی‌بدیل در بدنه دولت که در ادارات کل تابعه خود در سراسر کشور دارای قوی‌ترین دفاتر فنی و اجرایی با مهندسان مجرب با سال‌ها تجربه و تخصص در زمینه طراحی، اجرا و نظارت مشغول به فعالیت هستند.

سازمانی که در هشت سال گذشته بیش از ۳۰ هزار کلاس درس فرسوده را تخریب و بازسازی کرده و اکنون ۴۰ هزار کلاس درس را در سراسر کشور در دست ساخت دارد و تاکنون بیش ۳۰۰ هزار کلاس درس را استاندارد سازی کرده است.

سازمان نوسازی مدارس کشور پا به پای وزارت راه و شهرسازی بالاترین میزان اعتبارات عمرانی کشور را به خود اختصاص داده، حجم، گستردگی و پراکندگی فعالیت عمرانی سازمان نوسازی مدارس کشور اگر بیشتر از وزارت راه و شهرسازی نباشد، قطعاً کمتر نیست، در عوض این برابری حجم فعالیت‌های عمرانی، چارت سازمانی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها ۲۰ برابر بزرگ‌تر از ادارات کل نوسازی مدارس کشور است یعنی ۵۵ هزار نفر در برابر ۲ هزار و ۷۰۰ نفر.

این حجم عظیم فعالیت‌های عمرانی را تنها ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در کل کشور انجام می‌دهند، یعنی به طور متوسط هر استان فقط ۹۰ نفر!

کارکنان و مهندسان سازمان نوسازی مدارس همانند سنگرسازان بی سنگر دوران دفاع مقدس با تلاش‌هایشان امید را در دل کودکان این مرز و بوم زنده نگه داشته و با فراهم کردن فضایی امن و با استانداردهای کیفی بالا شادابی و نشاط را برای آینده سازان ایران عزیز روز افزون می‌کنند؛ کارکنان و مهندسانی که با حداقل دریافتی این حجم از فعالیت و مسئولیت را عهده دار هستند.

اما اکنون بعد از گذشت ۴۶ سال از تأسیس این قدیمی ترین سازمان تخصصی عمرانی ساختمانی کشور علیرغم اینکه نوع فعالیت‌ها و مسئولیت‌های اعضای این سازمان دقیقاً مشابه سازمان نظام مهندسی ساختمان و مهندسان مشاور سازمان برنامه و بودجه کشور است، اما اختلافی فاحش بین دریافتی‌های کارکنان این سازمان و دو سازمان مشابه فوق الذکر وجود دارد، اختلافی در حدود ۱۰ برابر!!

در هشتم مهرماه ۱۳۸۶ دولت و مجلس بدون توجه به کارکرد، تخصص و بار مسئولیت هر دستگاه و صرفاً به برای همسان سازی حقوق کارکنان دولت، قانون مدیریت خدمات کشوری را تصویب و همه دستگاه‌های اجرایی را ذیل این قانون تعریف کردند.

در حالی که عدالت ایجاب می‌کرد ارگان‌هایی که فعالیت تخصصی فنی و اجرایی و دارای بار مسئولیت حقوقی سنگین هستند از دستگاه‌هایی که صرفاً دارای فعالیت اداری محض هستند و خدمات عمومی ارائه می‌دهند تفکیک شوند، در حالی که این امر در این قانون پیش‌بینی نشد.

اما طی ۱۴ سال گذشته ۲۵ دستگاه اجرایی به دلایل مختلف با گرفتن مصوبه از مجلس شورای اسلامی خود را از این قانون مستثنی کردند.

تقریباً اکثریت ۲۵ دستگاه یاد شده، فقط کارکرد اداری و خدماتی عمومی دارند و علیرغم اینکه هیچ نوع فعالیت تخصصی خاص که دارای بار مسئولیت حقوقی سنگین باشد ندارند از این قانون مستثنی شدند.

اما مهندسان سازمان نوسازی مدارس در برابر جان میلیون‌ها دانش آموزی که مشغول به تحصیل در مدارس سطح کشور هستند، مسئولیت حقوقی و کیفری مادام العمر دارند.

اکنون علیرغم این حجم فعالیت و مسئولیت سنگین، سازمان نوسازی مدارس کشور جزو اندک باقیمانده ارگان‌های دولتی است که قانون خدمات مدیریت کشوری بر آن اعمال می‌شود؛ قانونی که به واسطه آن اکنون سازمان نوسازی مدارس پایین‌ترین دریافتی‌های ارگان‌های دولتی را به خود اختصاص داده است.

شایسته است قانونگذاران با عنایت به نوع فعالیت و بار مسئولیت مادام العمر پروژه‌های ساخته شده توسط این سازمان و حسب نوع فعالیت و مسئولیت دقیقاً یکسان و مشابه با مهندسین مشاور سازمان برنامه و بودجه و سازمان نظام مهندسی ساختمان نسبت به اصلاح حقوق و دستمزد کارکنان سازمان نوسازی مدارس کشور اقدام لازم را معمول دارند.

*مدیر روابط عمومی و از مهندسان سازمان نوسازی مدارس استان یزد

کد خبر 5384390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سبحان جمعه IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۵
      4 0
      بله کاملا موافقم..دستگاه تخصصی و فنی نوسازی مدارس از مظلوم ترین و درعین حال تخصصی ترین دستگاه های اجرایی کشور است.
    • مسعود انصاری IR ۱۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
      0 0
      انهای که اصالتا در این سازمان مشغول کارهستند نه از لحاظ حقوقی ونه از لحاظ مسئولیتی به انها بها داده نمی شودنمی دانم اشکال کار از کجاست